staywet dive base


Η Βάση μας


Η βάση καταδύσεων STAY WET ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάρτιο του 1995 με λίγους μόνο πιστοποιημένους δύτες και σύντομα επεκτάθηκε σε μια από τις πιο καλο-οργανωμένες βάσεις στην Κρήτη.

Είμαστε αναγνωρισμένοι από το Ελληνικό κράτος, είμαστε μέλη της "PADI RESORT ASSOCIATION" και έχουμε πιστοποίηση ποιότητας από την οργάνωση VERITAS.

Να είστε σίγουροι ότι πάντα βάζουμε τα δυνατά μας για να διατηρήσουμε υψηλό επίπεδο υπηρεσιών αλλά και ασφάλειας.

Πού βρισκόμαστε

Μισή ώρα με το αυτοκίνητο (20 χλμ) δυτικά του Ηρακλείου, που είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Κρήτη, και δίπλα από την Αγία Πελαγία , υπάρχει ένας απάνεμος κόλπος που λέγεται Μονοναύτης. Εδώ αλλά και στις τριγύρω περιοχές μπορείτε να βρείτε μια σειρά από σημεία που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία και είναι ιδανικά για καταδύσεις. Τα νερά είναι ζεστά και ήρεμα και θα σας μαγέψουν οι κάτοικοι του βυθού εδώ στη νότια Μεσόγειο.

Στις καταδύσεις μας μπορεί να συναντήσουμε σφυρίδες, αστερίες, πολύχρωμα σφουγγάρια, χταπόδια, χέλια καθώς και πολλά άλλα είδη από τη θαλάσσια μεσογειακή χλωρίδα και πανίδα. Πότε πότε συναντούμε δελφίνια, μικρά σαλάχια, μπαρακούντα και ιππόκαμπους.

Ο βυθός της Κρήτης είναι πλούσιος σε πλαγιές, κλίσεις, όρη και χαράδρες και προσφέρει μεγάλη ποικιλία από σημεία για πραγματικά μοναδικές βουτιές σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται οι ικανότητες σας στην κατάδυση.


Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στα παρακάτω ξενοδοχεία:

Φόδελε: Fodele Beach Hotel

Αγία Πελαγία: Ambelos Apartments, Peninsula Hotel, Pelagia Bay

Κοκκίνη Χάνι: Knossos Beach Hotel

Χερσόνησος: Village Heights Resort

Γούβες: Marina Beach Hotel

 

Υποδομές / Εξοπλισμός

Το κέντρο καταδύσεων STAY WET παρέχει στους πελάτες του έναν ημιυπαίθριο χώρο 120 τμ, ο μισός από τον οποίο είναι σκεπασμένος, αίθουσα διδασκαλίας, αποδυτήρια, ντουζ γλυκού νερού, τουαλέτες και ντουλαπάκια για τα προσωπικά σας αντικείμενα. Επίσης αναλαμβάνουμε τη μεταφορά σας από το ξενοδοχείο στη βάση μας και πίσω (η περιοχή που καλύπτουμε είναι από το Φόδελε έως τα Μάλλια).


Άτομα που δε θα κάνουν κατάδυση είναι εξίσου καλοδεχούμενα oκαι έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν καρέκλες και ομπρέλες στην παραλία.

Το καταδυτικό μας κέντρο είναι εξοπλισμένο με συμπιεστές BAUER και την τελευταία τεχνολογία της Aqualung και της Cressi.Sub ώστε να καλύψει ανάγκες είκοσι ατόμων. Οι φιάλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε DIN και YOKE.


Δυο εξωλέμβια εκτελούν τις μεταφορές στα σημεία που θα γίνουν οι καταδύσεις. Στα σημεία αυτά συγκαταλέγεται και το περίφημο ναυάγιο του αεροπλάνου Messerschmitt από το β’ παγκόσμιο πόλεμο.


Εκτός από τη δυνατότητα να ενοικιάσετε κορυφαίο καταδυτικό εξοπλισμό σε προσιτές τιμές, παρέχουμε επίσης τη δυνατότητα να αγοράσετε ή να κάνετε σέρβις στον εξοπλισμό σας. Καταρτισμένοι τεχνικοί από την Aqualung και την Cressi.Sub παρέχουν υψηλής ποιότητας τεχνική υποστήριξη. Φυσικά έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε πρώτες βοήθειες και σε περίπτωση ανάγκης μπορούμε να χορηγήσουμε οξυγόνο.


Η ομάδα μας αποτελείται από διεθνώς αναγνωρισμένους εκπαιδευτές και divemasters. Μπορούμε να σας μιλήσουμε στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Γερμανικά, στα Ολλανδικά ή στα Ελληνικά.

Τα “συν” που θα έχετε μαζί μας

Η τοποθεσία που βρισκόμαστε μπορεί να σας προσφέρει πολύ περισσότερα. Ο Μονοναύτης είναι ιδεώδες μέρoς για αυτούς που θέλουν να αποφύγουν το μαζικό τουρισμό και να περάσουν μερικές ευχάριστες μέρες χαλάρωσης. Θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για τη διαμονή σας στην περιοχή. Υπάρχουν διαμερίσματα και μικρά ξενοδοχεία, δυο παραδοσιακές ταβέρνες και ένα μίνι μάρκετ.

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στα διαμερίσματα, στις εκδρομές και στην ενοικίαση αυτοκινήτου ή μηχανής, παρακαλώ δείτε τις υπόλοιπες σελίδες μας